Verdens nemmeste grydebrød
09.00
Hermed opskriften til det lækreste og mest hverdagsvenligt brød man kan bage. Det smager skønt og man kan variere det i en uendelighed. Det er skønt til en god efterårssuppe eller som en lun eftermiddagssnack til varm kakao. Det eneste det kræver, er at man kigger lidt ud i fremtiden og laver dejen dagen før.
5 dl. vand
20 gram gær
2 tsk sukker
1 tsk. salt
100 gram valgfri mel (f.eks. spelt, grahams eller rugmel eller tilsæt kerner efter smag)
Ca 550 gram hvedemel
Opløs gæren i vand. Tilsæt salt, sukker og mel.
Rør dejen sammen med en grydeske eller i en køkkenmaskine. Dejen skal ikke æltes.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 12 timer.
Forvarm ovnen til 250 grader (alm. ovn) Sæt en ovnfast gryde ind i ovnen, så den er varm når brødet har hævet færdigt.
Rør dejen sammen med en grydeske eller i en køkkenmaskine. Dejen skal ikke æltes.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 12 timer.
Forvarm ovnen til 250 grader (alm. ovn) Sæt en ovnfast gryde ind i ovnen, så den er varm når brødet har hævet færdigt.
Hæld forsigtigt dejen ned i den varme gryde. Sæt låg på og sæt det ind nederst i ovnen. Bag den 30 minutter. Skru ned for varmen til 230 grader og tag låget af. bag brødet yderligere i 15 minutter.
Hæld brødet ud af gryden og lad det afkøle på en rist.
0 kommentarer