Tatar m/sprøde fritter og estragon-mayo
10.00
Jeg elsker sådan generel
mad – hvis nogen skulle være i tvivl. Men der er retter der står mit hjerte
lidt mere nært end andre og en af dem skal i have her.
Tatar var en frokostret
mine forældre fik i weekenden, da jeg var barn. Sådan en rigtig lørdags-ting,
med en tur til slagteren hvor den stod på frisklavet frikadeller til os børn og
tatar til de voksne. Jeg kan sagtens spise kødet uden noget, men jeg synes
faktisk det klæder den med til ingredienser der pepper den lidt op.
Inspirationen kommer fra Madklubben på Kgs.
Nytorv der laver en lækker lækker version med sprøde chips på toppen. Vi spiser
den til aftensmad med skønne pomfritter og en god estragon-mayo til.
3 voksne eller 2 vokse og to børn
Rørt Tatar
400 gram hakket
okseinderlår (jeg fik slagteren til at hakke det)
2 spsk. skalotteløg
2 spsk. kapers
1 spsk. revet peberrod
2 tsk worchestershire sauce
1 spsk. hakket frisk persille
2 spsk. hakket friske estragon
1 spsk. Dijon sennep
Salt og peber
Topping
Grove kartoffelchips
Rå æggeblommer (jeg
bruger bare almindelige økoæg)
Karse
Løg, kapers og peberrod
hakkets i en minihakker og hældes i kødet. Bland resten af ingredienserne i og
smag til med salt og peber. Fordel tataren på tallerkner og top den med en
lille håndfuld chips samt karse. Jeg serverede æggeblommen ved siden af, da det
ikke er alle der ønsker den.
Dobbeltfriteret pomfritter
5 store bagekartofler
1 liter olie
flagesalt
Skræl og skær kartoflerne
i 1 cm lange stykker. Lad men hvile i koldt vand i minimum en time, for at
trække stivelsen ud. Skift gerne vandet under vejs.
Opvarm en gryde med 1
liter neutral olie (f.eks. raps (ikke koldpresset) eller solsikkeolie) til 130
grader. Jeg bruger et sukkertermometer til at holde styr på varmen. Friter
kartoflerne i flere omgange i ca. 5-6 minutter og lad dem trække i en halv
times tid på fedtsugende papir.
Skru op for varmen og lad
olien blive 190 grader. Friter igen kartoflerne i små omgange, denne gang kun
2-3 minutter, til de har ønskede farve og sprødhed. Servere dem med flageslat
hurtigst muligt.
Estragon-mayo
1 pasteuriserede
æggeblomme
Ca. 2 1/2 dl
vindruekerneolie eller anden neutral olie
1 tsk. Dijonsennep
2 tsk. æblecidereddike
eller hvidvinseddike
Citronsaft efter smag
Salt og peber
Æggeblomme, sennep og eddike kommes i en skål og piskes (jeg bruger mit
piskeris der hører til min stavblender) tykt. Tilsæt olien lidt efter lidt
imens du pisker konstant. Smag mayoen til med salt, peber, citronsaft og hakket
estragon.
2 kommentarer
Årh hvor lækkert! Jeg elsker tatar! Det er bare SÅ godt - især med fritter og mayo til :D
SvarSletOgså her!!! Fantastisk spise!
Slet