Nem pasta med gorgonzolasauce

09.30


Weekenden bød på fødselsdag hos min søde veninde og hun diskede op med ikke mindre end 15 forskellige slags søde sager. Det var helt vildt! Aldrig har jeg set sådan et kagebord. Fødselsdag blev afholdt på Nordfyns Efterskole, så vi spurtede rundt i deres store hal hele eftermiddagen og var rent faktisk godt sultne da vi kom hjem, på trods af pænt meget kage.

Keep it simple er altid et godt kodeord når man skal lave en god pastaret. Med en pasta af god kvalitet og lækre råvarer går man ikke helt fejl af en super enkel ret, med få ingredienser.

Vores have har budt på lidt ekstra lækkerier her i efteråret og vi kan derfor hente mark-champignoner til brug for madlavningen. Og ummmm de er gode. Smagen er mild og fin og det klædte dem rigtig godt at blive ristet på panden i lidt smør. My spiser dem nærmest som slik (det er lidt en anden historie med Oskar).

Med svampene som inspiration, måtte menuen stå på noget efterårs-agtigt. Valget faldt på en lækker og meget nem gorgonzolasauce, frisk pasta og denne grønne waldorfsalat, som er lidt lettere end den traditionelle (som dog også kan anbefales).

Frisk pasta med gorgonzolasauce.
500 gram frisk pasta
200 gram gorgonzola
2 1/2 dl grøntsagsfond
1 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt jævning hvis man ønsker saucen lidt tykkere

Tilbehør: Ristede svampe, friskhakket persille og evt. lidt lækkert brød.

Sæt vand over til pastaen. Frisk pasta skal som regel ikke have mere en 3 minutters tid, og saucen er meget hurtig at lave, så sæt endelig vand over som noget af det første.

Børst (eller vask) svampene, skær dem i passende stykker og rist dem på panden i lidt smør

Fond og fløde varmes op og osten tilsættes. Lad osten smelte ved middel varme i ca. 7-8 minutter. Sørg for at røre lidt i gryden, så saucen ikke brænder på. Jævn den, hvis du synes det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.

Serveres med de ristede svampe og persille på toppen.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz