Indisk inspirerede salat og naanbrød
09.30
Som tilbehør til vores wannabe indiske Tikka Chicken Masala vi fik den anden dag, bagte jeg en omgang lækre indiske naanbrød og lavede en hurtig salat af de ting jeg lige kunne finde i køleskabsskuffen. Jeg laver næsten alt mit brød som koldhævet. Dejen til disse brød lavede jeg aftenen før, da begge børn var puttet og der var ro i huset. Jeg halvere bare gæren og stiller den færdige dej på køl indtil jeg skal bruge den. Det sparer rigtig meget bøvl midt i ulvetimen og giver overskud til at børnene kan få lov til at være med til at forme brødene og pensle dem inden de skal i ovnen.
Naanbrødene har jeg efterhånden bagt rigtig mange gange, og laver dem med inspiration fra flere forskellige opskrifter. Jeg pensler dem med rigeligt smør og giver dem forskellig topping som f.eks. nigellafrø, hvidløg eller tørret koriander og bager dem i en glohed ovn. De er også meget frysevenlige, hvis man vil fryse lidt ned til en dag hvor man ikke gider stå med dej oppe til begge øre.
De kan også sagtens bruges i andre sammenhæng, som f.eks. brød til en let tapas med hummus eller som sandwichbrød med lækkert fyld. Mulighederne er mange.
2 kommentarer
Er brødene sprøde eller bløde når du koldhæver dejen?
SvarSletHej Line. De bliver bløde - hvis jeg pensler dem godt med smeltet smør før bagning, kan de godt få den der lækre smør-sprøde overflade - men de er som regel bløde:)
SvarSlet