
Jeg er gået i suppemood - og efter som mine to små derhjemme er blevet bedre og bedre til suppe-konceptet, så spiser vi faktisk rimelig tit suppe. Med en god omgang topping og lidt lækkert tilbehør, så går den rent ind.
Igår lavede jeg denne super nemme blomkålssuppe der blev toppet med stegt bacon og små stykker kylling fra dagen før. Jeg serverede suppen med ristet ciabatta fra fryseren - der gnides med lidt frisk hvidløg og med søde tomater vendt i honning, olivenolie, lidt æblecidereddike, salt og peber.
En spsk smør
Et finthakket løg
Et blomkålshoved, delt i mindre buketter
8 dl grønssagsfond
2 dl fløde
½ tsk revet muskat
salt og peber
Citronsaft
4-6 skiver god bacon – stegt og brækket i mindre stykker
Lidt stegt kyllingefilet med timian
Frisk timian og/eller persille som topping
Steg løgene i smørret til de er bløde og søde. Tilsæt blomkål og fond. Kog blomkålen helt mør og giv det en omgang i blenderen eller med stavblender. Hæld fløden i og smag til med salt, peber, muskat og lidt citronsaft.
Baconen steger jeg sammen med kyllingen og giver det lidt timian.
Grønt på toppen og voila. Nemt og hurtigt :)
Vi har fået en
ekstra vinterdag i år – tarveligt. Jeg glæder mig til der endelig står forår i kalenderen
igen og har taget forskud på glæderne, ved at fylde huset med farverige
blomster. Vi drukner den sidste vinterdag i en lækker lun og smagfuld suppe –
den kan anbefales.. Den er fantastisk lækker og enkel at lave. En rigtig klassiker
fra min barndom.
Ingredienser:
1 kilo hvide løg
En god klat smør til stegning
1 liter oksefond
Et glas god hvidvin
3 Laurbærblade
3 spsk. frisk timian eller to spsk.
tørret timian
Sorte peberkorn
En knivspids tørret chiliflager
1 spsk hvedemel
Æblecidereddike
250 gram Gruyere ost (eller anden
gratineringsost, hvis du ikke lige kan skaffe Gruyere)
Et stykke daggammelt brød
Fremgangsmåde:
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver.
Svits dem langsomt i en god klat smør til de er karamelliseret. Det kan godt
tage lidt tid – men det er dette punkt der giver suppen den fantastiske smag.
Når løgene har nået det ønskede stadie, så
drys lidt hvedemel over. Hæld hvidvinen ned til løgene og lad den lige bruse af
1 minuts tid. I med bouillonen.
Kom krydderierne i en tepose (eller evt. i
et teæg) og slå knude på og læg dem i suppen.
Lad suppen simre 15-20 minutter og fjerne krydderierne
igen. Smag til med lidt æblecidereddike, salt og peber.
Hæld en solid portion suppe op i en
suppeskål, der kan tåle at gå i ovnen. Skær brødet i skiver og placer en skive
i hver skål og riv rigeligt med ost over. Stil skålene i ovnen under
grillelementet og gratinér osten til den bobler og begynder at tage
farve.
Server den rygende varm med lidt frisk timian på toppen.
Min mor lavede den her lækre sag da jeg var barn. Den stod altid på ønskelisten når jeg havde fødselsdag. Den er sød og frisk og nem at lave med lige de bær og nødder du er vild med.
4 æggehvider
150 gram sukker
100 gram hakket blandede nødder
Pisk æggehviderne stive og tilsæt 150 gram sukker. Vend de hakkede nøder i massen.
Nøddemassen hældes i en rund springform(jeg brugte en med 24 cm i diameter) og bages i en 175 grader (alm ovn) varm ovn i ca. 30 minutter.
Tag bunden ud og lad den køle godt af.
300 gram blandede bær
75 gram sukker
3 æggeblommer
75 gram sukker
3 dl piskefløde
2 dl piskefløde til pynt
Friske bær til toppen.
Mos bærerne med 75 gram sukker. Stavblend dem evt, hvis du vil have isen helt fin.
Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret indtil de er hvide og luftige.
I en anden skål piskes piskefløden til flødeskum.
Bland bær, æggeblommer og flødeskum sammen og hæld evt. massen i en ismaskine i 20-25 minutter. Hvis du ikke har en ismaskine, hælder du ismassen direkte ned i sprinformen, oven på bunden.
Sæt islagkagen i fryseren og frys den i min. 5 timer. Tages op ca. 20 minutter før servering og pyntes med flødeskum og friske bær.
Så blev det tid til årets sidste mad plan fra mig. December er køn og jeg ville ønske man kunne holde fri hele denne dejlige måned og bare hygge med ungerne. Men hverdagen skal jo passes - i hvert fald indtil den står på ferie. Vi holder en god lang en af slagsen i år - det bliver skønt!!!
En rigtig glædelig jul til jer derude!
Onsdag Chili con carne
Torsdag Mac and cheese med græskar - børneyndlings
Fredag Qusadilla af resterne fra onsdag
Lørdag Rørt Tatar med fritter og estragon-mayo
Søndag Kartoffelpizza
Mandag Arabiske fladbrød med krydret kød
Tirsdag: Salat a la nicoise
En rigtig glædelig jul til jer derude!
Onsdag Chili con carne
Torsdag Mac and cheese med græskar - børneyndlings
Fredag Qusadilla af resterne fra onsdag
Lørdag Rørt Tatar med fritter og estragon-mayo
Søndag Kartoffelpizza
Mandag Arabiske fladbrød med krydret kød
Tirsdag: Salat a la nicoise

Butikkerne har i et par måneder bugnet af lækre græskar. Jeg må indrømme, at jeg ikke selv er super god til at udnytte de flotte grøntsager. Måske er det fordi jeg ikke er vokset op med dem på middagsbordet - så ligger det knapt så naturligt selv at bruge dem.
Mit bedste bud har altid været en cremet græskarsuppe. Det er også altid lækert - men denne her ret skal man altså prøve - specielt hvis man har pastaelskende børn som jeg.
En lækker cremet ostesauce, men med det søde strej af græskar. SÅ lækkert. Den er hermed blevet en ret som vi ofte putter på ugeplanen.
Jeg serverer den med bacon og krydderurter på toppen og sammen med en grøn salat.
Give it a go - den er uforskammet nem og genial til de travle dage.
1 Hokkaido
græskar (findes i de fleste dagligvareforretninger pt.)
2 ½ dl
grønsagsfond
60 gram flødeost
1 ½ dl revet
parmesan
1 spsk. tørret
timian
½ spsk. tørret
rosemarin
1 spsk.
olivenolie
Salt og
friskkværnet peber
Friskhakket
persille
Bacon i tern
Pasta
En grøn salat
Halvere græskaret
og pil kernerne ud. Læg de to halve på en bageplade, giv dem lidt olie og bag dem i ovnen ved 150
graders varmeluft i ca. 45 min til de er mørre. Hold øje med dem, så de ikke får en mørk overflade. Vend den evt. under vejs.
Kog pastaen i
saltet vand og steg baconen gyldensprødt. Hak lidt frisk persille og lav evt. en
let grøn salat med en god dressing.
Når græskaret er
mørt tages den ud af ovnene og skærres i mindre firkanter. Hæld dem i en skål
sammen med den varme fond, flødeost, parmesan, timian, rosemarin og olivenolie.
Blend det hele med en stavblender til du har en lækker cremet sauce og smag til
med salt og peber.
Bland pasta og
saucen og servere med friskhakket persille og bacon på toppen. Salad on the
side.
Bloggen står lidt stille for tiden - desværre. Jeg har en ret travl periode på mit job pt. så det går en smule ud over overskuddet til at ligge nye opskrifter op.
Men denne uges madplan skal i ikke snydes for.
Torsdag Oksedeller med couscous salat
Fredag Indiske bhajier med mangosalat
Lørdag Hvedekerne risotto med varmrøget laks
Søndag Græsk mousakka
Mandag Pulled Chicken
Tirsdag Kung Pao med rejer
Onsdag Rødbede falafel i pitabrød
Hvis der skal dessert på menuen i denne uge, så prøv denne lækre pæredessert med hjemmelavet crumble og creme af hvid chokolade. Mums det er lækkert.
Men denne uges madplan skal i ikke snydes for.
Torsdag Oksedeller med couscous salat
Fredag Indiske bhajier med mangosalat
Lørdag Hvedekerne risotto med varmrøget laks
Søndag Græsk mousakka
Mandag Pulled Chicken
Tirsdag Kung Pao med rejer
Onsdag Rødbede falafel i pitabrød
Hvis der skal dessert på menuen i denne uge, så prøv denne lækre pæredessert med hjemmelavet crumble og creme af hvid chokolade. Mums det er lækkert.