Nem og cremet blomkålssuppe
09.00Jeg er gået i suppemood - og efter som mine to små derhjemme er blevet bedre og bedre til suppe-konceptet, så spiser vi faktisk rimelig tit suppe. Med en god omgang topping og lidt lækkert tilbehør, så går den rent ind.
Igår lavede jeg denne super nemme blomkålssuppe der blev toppet med stegt bacon og små stykker kylling fra dagen før. Jeg serverede suppen med ristet ciabatta fra fryseren - der gnides med lidt frisk hvidløg og med søde tomater vendt i honning, olivenolie, lidt æblecidereddike, salt og peber.
En spsk smør
Et finthakket løg
Et blomkålshoved, delt i mindre buketter
8 dl grønssagsfond
2 dl fløde
½ tsk revet muskat
salt og peber
Citronsaft
4-6 skiver god bacon – stegt og brækket i mindre stykker
Lidt stegt kyllingefilet med timian
Frisk timian og/eller persille som topping
Steg løgene i smørret til de er bløde og søde. Tilsæt blomkål og fond. Kog blomkålen helt mør og giv det en omgang i blenderen eller med stavblender. Hæld fløden i og smag til med salt, peber, muskat og lidt citronsaft.
Baconen steger jeg sammen med kyllingen og giver det lidt timian.
Grønt på toppen og voila. Nemt og hurtigt :)
0 kommentarer