Løgsuppe
09.00
Vi har fået en
ekstra vinterdag i år – tarveligt. Jeg glæder mig til der endelig står forår i kalenderen
igen og har taget forskud på glæderne, ved at fylde huset med farverige
blomster. Vi drukner den sidste vinterdag i en lækker lun og smagfuld suppe –
den kan anbefales.. Den er fantastisk lækker og enkel at lave. En rigtig klassiker
fra min barndom.
Ingredienser:
1 kilo hvide løg
En god klat smør til stegning
1 liter oksefond
Et glas god hvidvin
3 Laurbærblade
3 spsk. frisk timian eller to spsk.
tørret timian
Sorte peberkorn
En knivspids tørret chiliflager
1 spsk hvedemel
Æblecidereddike
250 gram Gruyere ost (eller anden
gratineringsost, hvis du ikke lige kan skaffe Gruyere)
Et stykke daggammelt brød
Fremgangsmåde:
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver.
Svits dem langsomt i en god klat smør til de er karamelliseret. Det kan godt
tage lidt tid – men det er dette punkt der giver suppen den fantastiske smag.
Når løgene har nået det ønskede stadie, så
drys lidt hvedemel over. Hæld hvidvinen ned til løgene og lad den lige bruse af
1 minuts tid. I med bouillonen.
Kom krydderierne i en tepose (eller evt. i
et teæg) og slå knude på og læg dem i suppen.
Lad suppen simre 15-20 minutter og fjerne krydderierne
igen. Smag til med lidt æblecidereddike, salt og peber.
Hæld en solid portion suppe op i en
suppeskål, der kan tåle at gå i ovnen. Skær brødet i skiver og placer en skive
i hver skål og riv rigeligt med ost over. Stil skålene i ovnen under
grillelementet og gratinér osten til den bobler og begynder at tage
farve.
Server den rygende varm med lidt frisk timian på toppen.
0 kommentarer