Pulled pork
10.00
Som lovet, hermed opskriften på pulled pork. Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift som A's kammerat har fremtryllet, men har valgt at modificere den lidt, så den bliver lidt mere børnevenlig.
Dry rub
1 1/2 spsk. løgpulver
1 1/2 spsk. hvidløgspulver
1 1/2 spsk. spidskommen
1 1/2 spsk. peberkorn
2 stk. stjerneanis
3 spsk. røget paprika
4 1/2 spsk. brun farin
1 1/2 spsk. salt
Hvis du ikke har behov for at lave den børnevenlig, så vil jeg tilføje 1 1/2 spsk. chilliflager til rubben.
Pulled Pork
1 portion Dry rub
2 - 2.5 kg. svinenakke (også solgt som nakkefilet eller skulder)
4 spsk. brun farin
4 spsk. salt
1/2 liter vand
4 laurbærblade
Dagen før servering:
Bland alle ingredienser til rubben i en morter.
Bland en lage af farin, vand, salt og 4 spsk. Dry rub og
rør indtil alle ingredienser er opløst.
Rengør svinenakken, og læg den
i en tæt pose sammen med lagen og laurrbærblade i minimum 8 timer i køleskabet. Lagen sørger for at kødet ikke bliver for tørt under den lange stegetid.
Samme morgen
Tænd
ovnen på 110 grader - for at være sikker på hvor varm din ovn er kan du
placere et stegetermometer i ovnen før du går videre. Det er vigtigt at
du ikke snyder og giver ovnen mere gas.
Tør svinenakken af, og gnub
den godt ind i Dry Rub, og læg den i et ildfast fad.
Stik et
stegetermometer i grisen, og sæt den midt i ovnen.
Centrumtemperaturen
på nakken skal ende med ca. 95 grader. Det tager tager ca. 2
time per. 500 gram i min ovn - som svarer til lidt over 9 timer ved 2.5 kg.
Før servering
Tag grisen ud af ovnen når den har nået den ønskede temperatur. Riv det mørre kød fra hinanden med to gafler og bland mere af den lækre Dry rub i kødet. Tilsæt evt. lidt barbecuesauce - det giver lige det sidste touch.
Kødet kan serveres helt klassisk i en blød burgerbolle med sprød coleslaw og barbecuesauce. Alternativet kan være i et arabiskl fladbrød med valgfrit grønt fyld. Dertil chilisauce, chimichurri og syltede rødløg. Jeg bruger det også oven på pizza eller i en god wok. Mulighederne er mange og det holder sig super godt i fryseren.
0 kommentarer