Børnevenlig chili con carne
10.15
Denne chili er
meget børnevenlig og har ærlig talt ikke super meget med ordet chili at gøre. I
stedet har jeg forsøgt at lave en udgave der har en fyldig og rund smag. Snyd
ikke dig selv for at bruge chokolade – det smager skønt! Jeg giver min egen portion
en god gang chili før den spises – men eftersom jeg er den eneste i husholdningen
der gider stærk mad, må jeg være solidarisk og nøjes med min egen tallerken.
Portionen her
er stor. Jeg laver altid til to dage og servere retten med forskelligt
tilbehør. Denne gang spiste vi den rundt om Skt. Hans bålet med en klat creme
fraiche chili og koriander og med tilhørende brød lavet på bålet.
Dagen efter
brugte jeg resterne til en lækker quesadilla med massere af ost og med salsa og
grønt on the side. Opskriften på den kommer senere.
2 gulerødder i
små tern
2 stænger
bladselleri i små tern
2 hakket løg
3 fed hvidløg
2 hakket løg
3 fed hvidløg
1 tsk. chili
pulver (kan undlades – ved en voksenversion bruges frisk chili)
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. spidskommen
2 tsk. tørret
koriander
500 g. oksekød
(hakket eller skært oksekød i små stykker)
2 dåser hakket
tomat
1 dåse røde chili
kidneybønner (eller alm. kidneybønner)
1 dåse drænet
og skyllet røde kidneybønner
2 spsk. mørk balsamico
100 gram hakket
mørk chokolade (min. 50 %)
Olie
Salt og peber
Salt og peber
Tilbehøret kan
være nachos, ris eller et godt brød, creme fraiche, salsa, frisk koriander og
evt cheddarost.
Jeg gør altid
alle grøntsagerne klar inden jeg begynder – jeg synes det er nemmest og bruger
tiden imens retterne simrer på komfuret, til at få vasket op.
Løg, hvidløg,
bladselleri, gulerødder hældes i en gryde med lidt olie. Lad det simre i 5-6
minutter til det begynder at få lidt farve. Tilsæt chili, kanel, spidskommen og
tørret koriander og fordel krydderierne i gryden. Tilsæt dåsetomaterne og fyld
den ene dåse med vand og hæld det i gryden også. Retten koges op og kødet
tilsættes. Du kan både bruge hakket oksekød eller skært kød. Begge dele
fungerer fint.
Lad retten
simre i minimum en times tid – gerne mere. Tilsæt bønnerne, chokoladen og
balsamicoen og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
0 kommentarer