Tomatsalat med tapenade

08.00

Forleden lavede jeg denne fine tomatsalat til en god rød bøf. Jeg var heldig, for tomaterne smagte himmelsk. De kostede også lige så meget som den halve ko jeg også havde med hjem til grillpanden - men de var hver en øre værd. Pludselig behøver man ikke så meget tilbehør, bare tilbehøret smager fantastisk. Salaten har jeg efterhånden lavet en del gange, dog med lidt forskellige input hver gang. Denne gang blev det med rugbrødscrutoner, i stedet for alm. brød - begge dele fungerer super fint.

Lidt rugbrødskiver i mindre tern
300 gram forskellige cherrytomater eller gode modne danske sommertomater
Gode oliven (kan undlades)
En god fetaost
Frisk basilikum
2 spsk. kapers
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. æblecider eddike
1/2 tsk salt

Knivspids sukker
Friskkværnet peber

Steg rugbrødscroutonerne i lidt olivenolie på en pande og lad dem køle på fedtsugende papir.

Skær cherrytomaterne midt over (eller de store tomater i firkanter) og vend dem i en skål sammen med  oliven, kapers, fintrevet hvidløg, olie, eddike, salt, sukker og peber.

Pynt salaten med basilikum, croutoner, feta i små stykker og evt. lidt ekstra olivenolie.


You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz