Pavlova med mørk chokolade, skyrcreme og søde sommerbær

11.12

Vi skal til Sverige her i sommerferien, på hyttetur med mine svigerforældre. Igår havde vi planlægningsmøde og da vejret faktisk artede sig igår aftes, så stod den på lækker sommerdessert. Pavlova er en af de nemmeste desserter ever - specielt hvis man har en køkkenmaskine med piskeris - så laver den næsten sig selv. Jeg har taget udgangspunkt i en eksisterende opskrift jeg allerede havde og så har jeg gjort den lidt mere kalorievenlig - med god succes

Prøv den - du vil ikke fortryde.


500-600 gram bær

Marengsbund:
4 æggehvider
½ tsk eddike
150 gram flormelis
100 gram hakket mørk chokolade ( eller prøv den med chokolade med nødder)

Skyrcreme:
2½ dl piskefløde
1½ dl skyr
Kornene fra en vaniljestang
4 spsk flormelis

Tænd ovnen på 150°.

Marengsbund (lav den i god tid før servering, så den kan køle af)
Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk videre, indtil skummet er helt stift. Tilsæt det hakkede chokolade vend den i massen.

Læg bagepapir på en bageplade. Tegn en cirkel på 25 cm i diameter, og fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen.

Bag marengsbunden 30-40 minutter i ovnen. Sluk for ovnen, og lad marengsbunden køle helt af, mens den stadig står i ovnen.

Skyrcreme
Pisk fløden til skum, og vend skyren i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og flormelis i cremen. Fordel cremen oven på marengsbunden. Marengsbunden skal være helt kold, inden den fyldes med creme og bær.

Fordel de søde bær på toppen og pynt evt. med spiselige sommerblomster. Et eksempel på bær kunne være jordbær, hindbær, brømbær, blåbær, stikkelsbær eller hele kirsebær.

Nem og smuk dessert.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz