Ærtesuppe med grillede rejer og saltede mandler

10.00


Vi har fået Hulk-suppe i denne uge. Huslk-suppe gør os lige så store og stærke som Hulk. Det siger mor selv.

Ja - hvad man ikke finder på for at få børn til at spise. Suppe er ikke et hit hos Oskar - jeg tror det er det der med at han ikke ved hvad der er i og at han ikke kan skille ingredienserne fra hinanden. Karla spiser bare, der er ikke så meget pjat der.

Suppen her er sund (uden fløde, selv om fløde ville klæde den helt godt) og mættende - og eftersom vi jo forsøger at holde den slanke linje, så kom den på ugens madplan. Jeg brugte frosne ærter, fordi det simpelthen var nemmest. Og jeg synes ikke der er den store forskel på de friske og frosne i denne sammenhæng.

Som tilbehør fik vi grillede marinerede rejer på spyd, skyr rørt med salt og peber, saltede mandler (i stedet for bacon, der virkelig også ville klæde retten godt) og børne fik brød til.

Ærtesuppe
850 gram frosne ærter
3 små løg
3 fed hvidløg
Et stort bundt persille
1 liter grøntsagsfond ( eller anden fond)
Olie
Salt og peber

Løg og hvidløg hakkes fint og svites i olie ved middel varme. Lad det stå og simre lidt, så løgene bliver bløde og søde. Tilsæt ærterne og lad dem tø op i få minutter. Fonden tilsættes og suppen koges op. Lad den simre et par minutter og tilføjede hakket frisk persille. Giv herligheden en tur med stavblenderen og smag til med salt og peber.

Rejsespyd
20 store ukogte rejer ( eller flere hvis du synes)
2 spsk sød chilisauce
2 spsk soya
1 fed revet hvidløg
1 tsk revet frisk ingefær (kan undlades)

Marinaden blandes sammen i en frysepose og rejerne hældes i. Lad dem trække i køleskabet i en times tid eller gerne mere. Grilles i få minutter på en varm grill.

Saltede mandler
100 gram mandler
1 dl lunken vand
1 spsk fint salt

Opløs saltet i vandet og lad mandlerne trække i  den saltede væske i 20 minutter. Hæld vandet fra i et dørslag og bag dem på en bageplade ved 150 grader varmluft i 15-20 minutter.You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz