Kartoffeltoppe med timian og blomkålsbearnaise

10.00


Vi fik fredagsmad i går. Egentlig ikke fordi vi, i ren fornægtelse af at hverdagen er startet igen, holder weekend før en vi plejer, men fordi min mand trængte til noget kød oven på vores første uge på sundhedtrip. Kødet var faktisk super ringe, selv om det var købt og skåret ved en slagter. Men tilbehøret skal i ikke snydes for.

På trods af fredagsmenuen, så forsøgte jeg alligvel at gøre tilbehøret så sundt som muligt. Jeg lavede en omgang kartoffeltoppe, som man sagtens kan variere med andre rodfrugter samt en blomkålsbearnaise som skulle erstatte den fede (men utrolig fantastiske og lækre) sauce. I hverdagen fungerer denne sauce rigtig fint - selv om den ægte jo selvfølgelig er bedre.
Bearnaisen har jeg fået en enkel gang hjemme hos min far og hans kone, så opskriften kommer derfra.

Kartoffeltoppe
650 gram kogte kartofler
2 løg i ringe
2 fed hvidløg i skiver
2 æg
2 spsk frisk timian
1 spsk smør (kan undlades, hvis man er på trip som os)
Salt

Kog kartoflerne og lad dem dampe lidt af i gryden. Løg og hvidløg skæres i skiver og steges ved middel varme i smørret til de er søde og bløde og begynder at tage lidt farve. Kartofler, løg og hvidløg stavblendes til en blød masse (tilsæt evt. lidt mælk hvis massen er for tør). Vend timianen og æggene i mosen og smag til med salt.

Hæld mosen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmeluft til de er gyldne.Blomkålsbearnaise
200 gram kogt blomkål
2 tsk smør (kan undlades, hvis man er på trip som os)
1 æggeblomme
1 håndfuld frisk hakket estragon
2 spsk af blomkålens kogevand
1/2 tsk hvidvinseddike
Salt og peber

Kog blomkålen i letsaltede vand til den er mør. Hæld vandet fra, men gem en smule. Blend blomkålen sammen med æggeblommen, kogevandet, smørret og eddiken. Tilsæt den hakkede estragon.


You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz