Mac and cheese d'lux på 15 minutter

11.37

Barilla er italiensk pasta fra verdens førende pastabrand og findes overalt i verden. Jeg har fået lov til at teste det lidt af og havde egentlig ikke de store forventninger -  pasta er vel pasta. På den anden side - hvis det nu er det brand som italienerne selv foretrækker, så må der jo være et eller andet om det.

Umiddelbart tænker jeg at man jo ikke helt kan fucke ingredienser som mel og æg op. Men pasta er faktisk lidt en videnskab. Det handler om mængden af stivelse, om kogemetoden, mængden af salt og hvilken type pasta man bruger til forskellige typer af sauce.

Lige et par pastafif herfra:
 • Hvis du køber kvalitetspasta, så skal der f.eks. ikke olie i vandet. Olien ligger sig som en hinde rundt om pastaen og vil få saucen til at glide af.
 • Kog pastaen i store mængder vand. 1 liter pr. 100 gram.
 • Tilsæt 7 gram salt pr. liter vand
Jeg har denne gang lavet en god og syndig pastaret med massere af lækker cremet ostesauce. Jeg brugte pennette pasta til denne ret, da de små riller holder godt på den cremede sauce og fordeler sig i passende mængder inde i selve hullet. Ummmm... det var godt.

Retten kræver en salat med en god vinaigrette - gerne med dijonsennep. Det gør den mindre tung. Men prøv den - den er super lækker og virkelig nem.

Jeg brugte en god kvalitetsost - det kan godt betale sig når retten bygger på det.
 
Start med at lave lidt sprødt tilbehør:

Brødcrutoner 
3 skiver daggammelt brød i brækket i små stykker
Tørret timian
2 spsk olivenolie
salt

Brødet brækkes i små stykker og blandes med olie, timian og salt i en skål. Hæld det på en bageplade og bag det i ovnen ved 150 varmeluft i ca. 10 minutter til de er gyldne og sprøde. Lad dem trække på fedtsugende papir til resten af retten er klar.

Pasta
400 gram pennette
100 gram revet Manchego ost
100 gram revet cheddar( riv den selv - poser med revet ost dur ikke)
50 gram smør
50 gram hvedemel
1/2 liter mælk
Muskatnød
Salt og peber

Kog pastaen i en stor gryde.

Smelt smørret i  en anden gryden og tilsæt melet under piskning. Tilsæt mælken lidt ad gangen imens du pisker videre. Lad saucen simre lidt og tilsæt lidt efter lidt den revet ost. Pisk pisk pisk. Små til med muskat, salt og peber.

Hæld saucen over den drænede pasta og server med brødcrutoner og friske krydderurter på toppen og en sprød salat on the side.
 

You Might Also Like

4 kommentarer

 1. Det er den bedste pasta ever. Jeg køber altid den efter at have boet hos en italiensk/fransk familie i et år. Man skulle ikke vove på heller at komme hjem med forkert type pasta til en given pastaret. Hver ret sin pasta. Og sådan har jeg det i dag. Totalt hjernevasket. Man har kunnet købe barilla i en del år i Danmark. Jeg køber aldrig den billige pasta, måske lige penne, fordi det så nemt koges kedeligt. Barilla er bedst, men de lidt dyrere i Netto er også helt ok til at holde form og konsistens.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kendte det slet ikke - jeg har nok altid været billig-pasta typen. Men nu har jeg prøvet - og det var godt. Der var mere bid i. Jeg har lige fået en pastamaskine, så jeg må også selv i gang.

   Slet
 2. PS. Du mener vel 'penne n cheese'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. Ja...men det andet lyder nemmere at lave ;)

   Slet

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz