Kylling i karry med kokos

06.00

Alt hvad der kan serveres i små skåle og hvor man selv kan bestemme hvad man vil have på sin egen tallerken, er et hit hos mine børn. Og hos mig. En god basissauce og så massere af lækker topping, hvor kun fantasien sætter grænser.

En nem, hurtig og farverig aftensmad til en travl hverdag.


Kylling i karry med kokos
450 gram kyllingefilet uden ben
1 finhakket stort løg
2 finhakket fed hvidløg
150 gram finhakket ananas
1 stor dåse kokosmælk
Rapsolie
2 1/2 dl hønse eller grøntsagsboullion
1/2 dl fløde
2 spsk mild karry (børnevenlig)
1 tsk gurkemeje
1/2 tsk kardemomme
1 tsk tørret spidskommen
1/2 tsk tørret koriander
Salt og peber
Majsstivelse eller anden jævner

Kyllingen skæres i mundrette bider og brunes i en sautenpande. Når kyllingen har fået lidt farve tages den af panden og stilles til side. Steg løg og hvidløg i lidt olie og tilsæt karry, gurkemeje, kardemomme, sodskommen og koriander. Lad det stege til løgene er gennemsigtige og tilsæt ananasen og boullionen, den stegte kylling og kokosmælk og lad retten simre i 10 minutter. Smag til med fløde, salt og peber og jævn den hvis du synes det er nødvendigt.

Serveres med kogte ris og forskellig topping. Forslag kunne være: æbler, mango, ananas, rosiner, kokosmel, peanuts, peberfrugt, banan, lime og friske krydderurter.



You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz