Müsli
10.07Reelt er det vel granola og ikke müsli - men lækkert er det. Børnene spiser det som slik, og det mætter trods alt lidt mere end det. De fleste har nok ingredienserne liggende i køkkenskabene og man kan derfor rigtig hurtig bliver overskudsmor der laver hjemmelavet müsli.
Denne her pepper bestemt din yoghurt, skyr eller koldskål op og så slipper du for alle de ting du alligevel ikke gider spise i købemüslien.
Ingredienser:
3 dl havregryn
2 1/2 dl. blandede nødder eller kerner (evt. mandler, hasselnødder, valnødder og solsikkekerner)
1dl. tørret frugt ( evt. rosiner, tranebær, ananas eller abrikoser i små tern)
2 spsk. Sesamfrø
3 spsk. flydende honning
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Hak nødderne groft og bland gryn, nødder, kerner, frø, tørret frugt og honning sammen på en bageplade med bagepapir.
Sæt bagepladen i ovnen i 15-20 minutter. Når müslien er ristet og gylden er den færdig.
Smager skønt oven på græsk yoghurt med lidt friske bær.
2 kommentarer
Mon jeg kan bruge sukker i stedet for honning?
SvarSletHej Jannie. Hmm måske - hvis du evt. Laver det på panden i stedet for ovnen - eller smelter sukkeret først. Jeg har ikke prøvet - men det er et forsøg værd.
Slet