Kebab

14.30

Det her er en af vores ynglingsretter herhjemme. Den kan modificeres så den passer lige til det der findes i køleskabet og både voksne og børn kan gøre retten til sin egen. Her kommer en af vores udgaver med svinekød, citron, søde løg og tzatziki med mynte:


Fladbrød ca. 15 stk.
300 gram hvedemel
150 gram grahamsmel
3 dl vand
1 tsk. salt
4 spsk olivenolie

Bland alle ingredienserne til en dej og del den i 15 små kugler. Rulles ud med kagerulle og bages på en glohed tør pande ca. 1/2 - 1 min. pr. side.

Svinekød og marinade:
500 gram svinekorteletter
1 1/2 citron
2 spsk tørret oregano
1 spsk tørret timian
1/2 dl olivenolie
4 fed finhakket hvidløg
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. salt

Kødet skæres i strimler og ligges i en frysepose. Marianden blandes og hældes i posen og kødet ligges i køleskabet til det skal steges. Det kan med fordel gøres en del timer forvejen.

Lige før servering steges strimlerne på en pande ved høj varme. Forsøg at undgå at få for meget væske med på panden - ellers koger kødet i stedet for at stege. Steg det evt. af to omgange.

Stegte balsamicoløg
4 rødløg
1 klat smør
1/2 dl balsamico
1 tsk. sukker
Salt

Løgene skæres i skiver og steges ved lav varme i smøret. Lad det gerne stege i en 15 munutters tid, så løgene bliver bløde og søde. Tilsæt sukker, salt og balsamico og lad løgene stege endnu 10 minutter ved lav varme.

Tzatziki med mynte
1/2 agurk
2 dl græsk yoghurt
1 fed fintrevet hvidløg
En håndfuld friske mynteblade
Salt og peber.

Agurken rives på et rivejern og ligges i en si. Giv agurkestrimlerne en god omgang salt og lad dem stå og trække med en tallerken under. Saltet vil dræne agurken for væske.
Bland yoghurt, hvidløg, hakket mynteblade til endressing og tilsæt de drænede agurkestrimler. Smag til med salt og peber.

Denne her gang serverede jeg retten med lidt friske salatblade, oliven og små blommetomater.... og kold hvidvin. Ummm....You Might Also Like

2 kommentarer

 1. Det lyder rigtig godt - og ser godt ud :-)
  Kh Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina - det kan anbefales at prøve :)

   Slet

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz