Kyllinge nuggets med fritter

08.30

Vores unger elsker Mc Donalds. Why?! Jeg ved det ikke - cola måske- og pomfritter og ikke at forglemme nuggets. Vi kommer der ikke rigtigt, det lader vi som regel Mormor og Moster om.


Men man kan jo ty til små tricks når man skal have noget varmt mad i to institutionstrætte unger en mandag aften. Ordet nuggets og pomfritter vækker interessen og når ketchuppen så også kommer på bordet, så er kampen vundet.


Vi forældre synes faktisk også den her ret er helt ok - specielt med en lækker mayo til og en god salat.
Nuggets

450-500 gram kyllingefilet
3 dl knuste cornflakes
2 dl rasp
1 spsk. paprika
1 tsk kværnet salt
Friskkværnet peber
1 æg
Rapsolie (endelig ikke koldpresset)Rasp, cornflakes og krydderier blandes i en dyb tallerken og kyllingefileten skæres ud i de ønskede størrelser og vendes først i pisket æg og derefter i raspblandingen. Steges ved middelvarme i en pande til de er sprøde og lækre. De kan med fordel paneres i løbet af eftermiddagen og stilles i køleskabet til de skal steges.Tilbehøret i dag var sprøde fritter lavet i ovnen, en hvidløgsmayo og en melonsalat med melon, sojabønner, salat, feta og frisk timian. Salaten er vendt i en vinaigrette lavet af 3 spsk. koldpresset rapsolie, 1 spsk. æbleeddike, en tsk. flydende honning og salt og peber.

Mine børnene gider ikke altid blandet salat, så hvis jeg vil have grøntsager i dem, er lidt gnavegrønt en god ide. Og dyppet i ketchup ryger alt jo ned...

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz