En god tomatsauce

08.54

Man går aldrig helt galt i byen med en god tomatsauce. Den kan bruges både varm og kold, som dyppelse til et godt stykke brød, som basissauce på en gode hjemmelavet pizza og vendt i lidt pasta med friske urter til.


Den her sauce er fyldig og lækker og meget hurtig at lave. Opskriften giver en god portion. Så er der både til aftensmaden og lidt sauce til fryseren. Det er guld at kunne tage pose op, hvis man en dag skal lave pizza og ikke gider at stå med den helt store omgang.

Jeg serverede tomatsaucen med frisk pasta, frisk basilikum og et stegt stykke ørredfilet.

Tomatsauce

2 finhakket løg

3 fed finhakket hvidløg

2 dåser hakket tomat

1 dåse koncentreret tomatpure

To små finhakket æbler

½ dl. Revet parmesanost

4 spsk. balsamico

En klat smør

1 tsk. Salt

En spsk. hakket timian

En spsk. hakket rosemarin

En tsk. Spidskommen

En knivspids kanel

Friskkværnet peber


Løg og hvidløg steges bløde og søde i smørret. Resten af ingredienserne tilsættes og saucen skal simre i 20 min. – eller hvor lang tid der nu er tid. Hvis du vil have saucen mindre rustik, så giv den en tur med stavblenderen. Det smager den ikke ringere af.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz