Tatar m/sprøde fritter og estragon-mayo

10.00Jeg elsker sådan generel mad – hvis nogen skulle være i tvivl. Men der er retter der står mit hjerte lidt mere nært end andre og en af dem skal i have her.
 
Tatar var en frokostret mine forældre fik i weekenden, da jeg var barn. Sådan en rigtig lørdags-ting, med en tur til slagteren hvor den stod på frisklavet frikadeller til os børn og tatar til de voksne. Jeg kan sagtens spise kødet uden noget, men jeg synes faktisk det klæder den med til ingredienser der pepper den lidt op.  

Inspirationen kommer fra Madklubben på Kgs. Nytorv der laver en lækker lækker version med sprøde chips på toppen. Vi spiser den til aftensmad med skønne pomfritter og en god estragon-mayo til.
 
3 voksne eller 2 vokse og to børn
 
Rørt Tatar
400 gram hakket okseinderlår (jeg fik slagteren til at hakke det)
2 spsk. skalotteløg
2 spsk. kapers
1 spsk. revet peberrod
2 tsk worchestershire sauce
1 spsk. hakket frisk persille

2 spsk. hakket friske estragon
1 spsk. Dijon sennep
Salt og peber
 
Topping
Grove kartoffelchips
Rå æggeblommer (jeg bruger bare almindelige økoæg)
Karse
 
Løg, kapers og peberrod hakkets i en minihakker og hældes i kødet. Bland resten af ingredienserne i og smag til med salt og peber. Fordel tataren på tallerkner og top den med en lille håndfuld chips samt karse. Jeg serverede æggeblommen ved siden af, da det ikke er alle der ønsker den.
 
Dobbeltfriteret pomfritter
5 store bagekartofler
1 liter olie
flagesalt
Skræl og skær kartoflerne i 1 cm lange stykker. Lad men hvile i koldt vand i minimum en time, for at trække stivelsen ud. Skift gerne vandet under vejs.
 
Opvarm en gryde med 1 liter neutral olie (f.eks. raps (ikke koldpresset) eller solsikkeolie) til 130 grader. Jeg bruger et sukkertermometer til at holde styr på varmen. Friter kartoflerne i flere omgange i ca. 5-6 minutter og lad dem trække i en halv times tid på fedtsugende papir.
 
Skru op for varmen og lad olien blive 190 grader. Friter igen kartoflerne i små omgange, denne gang kun 2-3 minutter, til de har ønskede farve og sprødhed. Servere dem med flageslat hurtigst muligt.

Estragon-mayo
1 pasteuriserede æggeblomme
Ca. 2 1/2 dl vindruekerneolie eller anden neutral olie
1 tsk. Dijonsennep
2 tsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike
Citronsaft efter smag
Salt og peber

Æggeblomme, sennep og eddike kommes i en skål og piskes (jeg bruger mit piskeris der hører til min stavblender) tykt. Tilsæt olien lidt efter lidt imens du pisker konstant. Smag mayoen til med salt, peber, citronsaft og hakket estragon.

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Årh hvor lækkert! Jeg elsker tatar! Det er bare SÅ godt - især med fritter og mayo til :D

    SvarSlet

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz