Klassisk weinerschnitzel

10.00

Vi har haft besøg af mormor i weekenden – og besøg af mormor betyder mormormad. Jeg er ikke så god til at få lavet mormormad, så det er skønt når hun kommer forbi og gider lave mad til os.

Denne her klassiker er fantastisk! Den sender mig tilbage til ”Marinaen”, som var en traditionel havnerestaurant på havnen i Korsør, og hvor jeg rigtig mange gange som barn, har spist smørstegt wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter og smørsauce.

Vi snød lidt… og droppede de brasede kartofler og skiftede dem ud med de ovnbagte. Man kan jo bare hælde smørsauce ud over, hvis man ikke synes der er smør nok.


2 voksne og to børn
3 stk. 1-1,5 cm tykke skiver af kalveinderlår, ca. 200 gram pr. stk.
6 spsk. hvedemel
1-2 æg
6 spsk. rasp
Smør til stegning (og evt. til smørsauce)
400 gram fine ærter
Ca. 600 gram bagekartofler
Olivenolie
Lidt flagesalt, lidt friskkværnet peber


Topping
En citron
Et lille glas kapers i lage eller saltede
Revet peberrod
En lille dåse benfri sild

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Vend dem i olivenolie og salt og bag dem i en 180 grader varm ovn (Varmeluft) til de er gyldne og sprøde (ca. 30-40 minutter).
Kødet vendes i mel og derefter i æg. Paneringen afsluttes med en tur i rasp. Krydrer dem med flagesalt og friskkværnet peber.

Find din største pande frem og steg en schnitzel af gangen i massere af brunet smør.
Tag schnitzlerne af panden, når du har stegt dem gyldne på begge sider ved middel varme og hold dem varme i en lun ovn indtil de alle er stegt.

Medmindre du står midt i ærtesæsonen, så brug frosne fine ærter – de fungerer helt fint. Put dem i en skål med en smule salt, en klat smør og et lille drys sukker. Overhæld dem med kogende vand fra elkedlen. Lad ærterne trække et minuts tid, og si vandet fra.

Prikken over i’et på en wienerschnitzel er toppingen. Den må ikke springes over!!! Skær en tyk skive citron, dæk skiven med kapers og revet peberrod. Til sidst toppes med et par benfri sild.
Lav evt. lidt smørsauce på panden når kødet er færdigstegt.


You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz