Mini donuts med glasur

20.29

Se lige her... er det ikke bare fine?!
Jeg har købt legetøj til mig selv i dag. Det er egentlig ikke noget jeg gør så meget i, altså legetøj til køkkenet, men denne her måtte altså hjem til mig og bo. Det var ikke en dårlig ide, for jeg er vild med resultatet. Små søde og duftende donuts med lækker glasur. De kan laves i uendelig mange varianter og jeg glæder mig til at eksperimentere med maskinen. Først kommer her den basisopskrift jeg forsøgte mig med i eftermiddags og den sad simpelthen lige i skabet.

Maskinen må også være genial til en børnefødselsdag, hvor man selv kan pynte sine egen donuts. Det må prøves!!!

Ca. 32 stk.
200 gram hvedemel

100 gram sukker
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 vaniljestang
1/2 tsk salt
1 æg
125 gram blødt smør
2 dl mælk

Flormelis til glasur og ønskede topping.

Hvedemel, sukker, bagepulver, korn fra en halv vaniljestang og salt røres sammen. Tilsæt æg, mælk og det bløde smør og pisk med en håndmixer eller lav det på en røremaskine. Når dejen er lind og uden klumper puttes den i en sprøjtepose (eller en plastikpose hvor du klipper lidt af hjørnet af).

Varm maskinen op (køb den - du fortryder ikke!!!) og hæld lidt dej rundt i formene. Luk låget i og lad dem bage i 4-5 minutter. Tages ud og stilles til afkøling på en rist. Når de er kølet af kan de pyntes efter smag.

You Might Also Like

2 kommentarer

 1. Hej Tina! Jeg skal giftes her til august og kunne rigtig godt tænke mig de her donuts. Jeg overvejer at laver dem dagen før med lidt hjælp fra familien. Tror de går hen og bliver tørre, og hvordan opbevarer jeg dem bedst?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Olivia :) Du kan sagtens lave dem dagen før, de holder sig rigtig fint i en frysepose. Det er dog vigtigt at de først pyntes samme dag, da de suger sukkeret til mig, hvis du bruger glasur. Ved glasur, lav en rigtig tyk en af slagsen. Ellers kan jeg virkelig anbefale at bruge chokolade som overtræk - der holder de sig pænest :)

   Jeg har faktisk lavet flere forskellige udgaver af dejen. Hvis du er frisk på at eksperimentere lidt før brylluppet, så prøv at finde en muffindej som du synes godt om og prøv den i maskinen. Jeg har f.eks. lavet en udgave med gulerodsdej, hvor jeg tog udgangspunkt i dejen fra en gulerodmuffin og så sørgede for at den var helt glat og uden store stykker gulerod. Det virkede så godt!!!

   Håber du får et fantastisk bryllup!!!

   Slet

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz