Salat nicoise

14.13

Jeg vil lige dele en af mine ynglings salater med jer. Den her er speciel god på denne årstid, hvor de nye danske kartofler er til at betale og så mætter den så godt at de fleste mænd synes en er helt ok.



Du skal bruge følgende til to personer:

250 g små kartofler, gerne nye
ca. 250 g frisk tun eller et par gode dåser, hvis man er mere til det.
3 æg
150 g fine, grønne bønner, helst friske - men de frosne kan også bruges
1 bakke blandede salater som man synes
300 gram små søde, smagfulde tomater
1 grøn eller rød peber
3-4 artiskokhjerter (på dåse er fint)
4-5 spsk små sorte oliven
4-6 ansjoser, kan undlades hvis man ikke er til det.

Dressing:
1 dl jomfruolivenolie
2 spsk dijonsennep
2 spsk honning
saft fra 1 citron eller tilsvarende eddike
salt og peber

Kartoflerne koges i saltet vand til de er møre, men fast. Tunen (hvis du bruger frisk tun) steges ca. 1 min på hver side og skal trække i 10 minutters tid efterfølgende. Bønner dampes og æggene koges. Resten af salaten skæres ud i mundrette bider og blandes.

Dressingen piskes godt sammen, til den er god og cremet.

Serveres evt. med brød.

Hurtig, nemt og sundt til en lun sommeraften eller en hyggelig frokost på terrassen.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz