Sommersalat med friske abrikoser

11.07

Sommer herhjemme, betyder at haven står i flor og der er massere af grønt at hente i vores små plantekasser rundt om i haven. Det skal udnyttes og derfor spiser vi som regel salat til alle vores måltider. Børnene gider sjældent spise en god blandet salat, så jeg laver i stedet en tallerken med gnavegrønt til dem.

Forleden fik vi denne lækre og mættende sommersalat, som med et godt stykke brød sagtens kan gå som et helt måltid - både til frokost og aftensmad. Og så kan man jo altid slutte af med en is.

200 gram kvalitets bøffelmozzarella
1 øko citron
Olivenolie
4 friske abrikoser (eller sæsonens sødeste frugt - pære, ferskner, appelsiner eller andet)
En god håndfuld blandet salat (gerne med rucola, der giver lidt smag)
Frisk mynte
4 skiver god lufttørret eller røget skinke
Friskhøvlet parmesan
Balsamico
Salt og peber

Riv mozzarellaen i mindre stykker og giv den lidt salt og peber. Riv lidt citronskal af citronen og drys det hen over osten. Skær abrikoserne i både og læg dem oven på mozzarellaen. Kom den blandet salat og mynte i en skål. Lav en hurtig dressing af en spsk. citronsaft og tre spsk. olivenolie og lidt salt og peber. Vend salatbladene i dressingen. Rul en lille håndfuld salat i et stykke skinke og anret dem oven på abrikoserne. Giv salaten lidt parmesan og balsamico og spis!

 

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz