Nem hjemmelavet ketchup

08.00

Ketchup skal der til her om sommeren... og om vinteren, forår og efterår. Mine børn kunne spise ketchup til alt, hvis de fik lov - så hvorfor ikke lave en lækker udgave selv, uden tilsætningsstoffer og andet vrøvl. Prøv den her - den er nem.

En flaske ketchup, ca, 1/2 liter
1 løg i tern
2 fed hvidløg, hakket
1 skrællet æble i tern
1 dåse flådet tomat
80 gram brun farin
1/2 dl. æblecidereddike
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spidskommen
En knivspids allehånde
En knivspids chili (kan undlades, men det giver lidt varme uden at være stærk)
Salt

Løg og hvidløg steges bløde og søde i en gryde. Tilsæt æblerne, krydderierne, tomat, brun farin og eddiken. Lad det hele simre i 20 minutter og blend det med en stavblender. Tjek konsistensen. Hvis du ønsker den tykkere, så lad den koge ind på komfuret, ved lav varme, til den har den ønskede tykkelse. Smag til med salt.

Hældes på en kogt flaske og stilles i køleskabet.


You Might Also Like

0 kommentarer

Populære indlæg

Instagram @tmilvertz